Shano

Shano er en helt særlig dukke, som var en stor ære for mig at lave og jeg har Shano’s ejers tilladelse til at fortælle historien og vise billeder.

Jeg blev kontaktet af en mor der havde mistet sin søn i en tragisk drukneulykke i en svømmehal i starten af året. Hun ønskede at få lavet en portrætdukke af sin søn som han så ud da han var halvandet til to år gammel.

At lave portrætdukker til forældre der har mistet, er nok den største ære for mig indenfor dukkefaget. Når jeg går igang med sådan et projekt, er det yderst vigtigt for mig at finde det allermest perfekte kit, og at få malearbejdet til at ligne så tæt på som overhovedet muligt. Der må ingen slinger være i valsen. Det er et stort koncentrationsarbejde og det kan være svært. Her må man virkelig kun male på gode dage og hvor lyset et godt.

Denne smukke dreng, Shano, blev 12 år gammel.

I fællesskab blev vi enige om, at hovedet/ansigtet fra Realborn kittet, “June 8 months” var det perfekte kit. Dette kit har dog meget buttede og forholdsvis korte lemmer i forhold til tykkelsen, hvilket ikke passede til Shano. Så vi fandt alternative arme og ben fra den tyske butik, Puppen Traumland, der sælter arme og ben i løse sæt.