Om BBD

Om Beautiful Baby Danmark

Hej, jeg hedder Karina Brandt, jeg er mor til Katrine og Leonora, jeg bor i Sønderborg på Als, og jeg har strikket siden jeg var fem år gammel.

Jeg lavet dukker siden jeg var omkring 15-16 år. Dengang hed det dog “at ødelægge sine dukker” ifølge min mor. Hun samlede antikke dukker, og de mistede jo deres værdi hvis man lavede om på dem. Dengang kunne vi ikke vide, at der mange år ude i fremtiden ville være en hel dukkeverden af den slags dukker, reborn dukker og newborn dukker. Reborn dukker kom af at vi tog en allerede eksisterende dukke, pillede den fra hinanden og fjernede gammel maling, malede den om og satte hoved og lemmer på ny forbedret krop, der af reborning, altså genfødsel. Newborning kom senere, da de første kits begyndte at komme frem. Disse havde jo ikke været “født” før, så de kunne jo ikke være RE-borns, så de måtte være NEW-borns. Det har dog været for svært at få de fleste til at forstå forskellen og benytte sig af de rette betegnelser, derfor kaldes begge dele nu for REborns. Tag dog ikke fejl af de såkaldte “reborn” dukker der sælges på Amazon, Temu, Aliexpress, Wish og andre steder, de har aldrig været i nærheden af at være reborn dukker, men er dukker der er fabriksfremstillet og masseproducerede UDEN godkendt licens fra de kunstnere der oprindeligt skabte originalen der blev lavet støbeforme efter. Vil du have en reborn, skal du enten gå direkte til de kunstnere der laver dem, eller købe dem på genbrugsmarkedet. INGEN butik hvor du kan fylde en dukke i en indkøbskurv og tjekke ud ved en kasse, sælger ÆGTE reborn dukker, og du bliver afvist i langt de fleste facebookgrupper hvis du fremviser en dukke fra et af disse steder. Og rent ud sagt, så bliver du fuppet og taget ved næsen hvis du køber fra et af disse steder.

Jeg fremstiller reborn og newborn dukker ud fra kits der er købt hjem enten direkte fra kunstnernes egne butikker, eller fra England, Tyskland eller USA, fra de godkendte forhandlere. De nyere kits kommer med ægthedscertfikiat hvis de kommer i begrænsede oplag, mens ubegrænsede ofte ikke har ægthedscertifikater. De ældre kits fra omkring år 2017 og tidligere, kommer heller ikke med certifikater, da det dengang ikke var nødvendigt. De ulovlige kopieringer var ikke begyndt endnu på det tidspunkt.

Dukkerne jeg laver kan bruges enten til pynt, som samleobjekt, som terapidukker både for demente og for mennesker der har mistet eller er ufrivilligt barnløse. Jeg laver både dukker der bliver sat til salg her på siden, og dukker efter dine ønsker. Jeg laver også dukker efter portrætbilleder, dog sker det en gang imellem at der bare ikke findes et dukkekit med et ansigt der ligner det barn der skal laves, og der må jeg give op. Men i løbet af de mange år jeg har lavet dukker på bestilling, er dette kun sket tre gange.

Jeg håber du nyder dit besøg på min side, og måske endda finder noget du kunne tænke dig at blive ejer af.

Hvis du tilfældigvis ser mig et sted i Sønderborg by, med min fine hvide Isabel barnevogn, så kom og sig hej og se hvilken dukke der er med på tur. Jeg er altid klar til at vise frem og fortælle og besvare spørgsmål.

Du kan evt. finde mig gennem mine grupper på facebook:  Karinas Dukkeverden – Reborn dukker & Andre dukker – Reborn dukker og andre dukker til salg


Tak fordi du kiggede forbi 🙂

Med venlig hilsen,
Karina Brandt